Pozorišni program - Centar za kulturu Mladenovac

МРЕШЋЕЊЕ ШАРАНА

уторак 30. мај у 20 часова
 
Александар Поповић
МРЕШЋЕЊЕ ШАРАНА
 
Режија: МИЛАН НЕШКОВИЋ
 
Играју:
Професор: СВЕТОЗАР ЦВЕТКОВИЋ / ТИХОМИР СТАНИЋ
Мица: ХРИСТИНА ПОПОВИЋ
Лаза: ВИКТОР САВИЋ
Кум Света: НЕМАЊА ОЛИВЕРИЋ
Кумић Мита: ИВАН ЈЕВТОВИЋ
Боса: ДУБРАВКА МИЈАТОВИЋ
Васа: НЕНАД ЈЕЗДИЋ
Госпава: ДРАГАНА ЂУКИЋ
 
“Мрешћење шарана” је комад о преломним историјским тренуцима, политичким превирањима и великим друштвеним променама које се паралелно догађају у једној кући, унутар мешовите породице малих грађана и сељака, који се, међусобно, боре за власт и превласт. Комично и апсурдно је колико у тој борби провејавају и душевност и рањивост и смешна људска морална посрнућа.
Као и сам писац, и ова представа покушава да мане свог народа, оне најгоре особине на неки начин објасни и да, објашњавајући, тражи неки бољи пут. “Мрешћење шарана” се догађа у турбулентним временима и репресивном систему који буде звер у људима. Човек има своје анимално биће и не треба се много играти са њим. Ко пусти звер из човека, тај је велики злочинац. Не би нас много требало изазивати да почнемо да једемо руком, да отимамо, да ударамо – да дигнемо руке од салвете, од тањира, од кашике. Не треба руже гајити у подруму и заливати их врућом водом да бисмо видели колико су оне отпорне. Зна се шта с ружама треба радити. Хоће врло брзо ружа да подивља. Хоће човек да подивља.
30-05-2017
20 часова
сала биоскопа
1000 динара

Opširnije: МРЕШЋЕЊЕ ШАРАНА

SVLAČENJE

utorak 25. april u 20 časova
SVLAČENJE
 
Mirjana Bobić Mojsillović
SVLAčenje je savremena komedija, čija se radnja dogadja u jednom modnom salonu. Sredovečna žena dolazi kod poznate modne stilistkinje – na preobražaj imidža, kako bi je stilistkinja učinila mladjom, privlačnijom I modernijom za njenog muža, koji je takodje žrtva terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda I trke za uspehom. Komad se bavi I brakom, istinama, lažima I opštim mestima naše stvarnosti.
U ovoj komediji naših naravi, podsmehu se izlažu i mnogi savremeni koncepti “modernosti”, ali se takodje odvija I jedna drama izmedju dve žene koje se prvi put sreću.
Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju I svlačenju, u bukvalnom ali I u prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publici da odluči. 
 
Igraju Jelica Sretenović i Katarina Žutić
TEkst I režija Mirjana Bobić Mojsilović
Produkcija Agencija Impressario
25-04-2017
20 časova
sala bioskopa
600 dinara

Opširnije: SVLAČENJE

Otvaranje KIDS 03

уторак 13. децембар у 18 часова
 
ОТВАРАЊЕ KIDS 03
 
Галерија Фоаје
Деци ће се представити витезови из Удружења за очување старих заната и вештина "Бели Орлови" који ће извести перформанс витешке борбе. Показиваће деци делове витешке опреме, деца ће моћи да учествују у перформансу.
 
После тога следи позоришна представа за децу
 
 
"Тајна супер блага"
 
позориштанце "Пуж"
 
улоге:
Бранко Коцкица
Софија Јуричан
Игор Дамњановић
Милан Чучиловић
Михајло Јовановић
Предраг Филиповић
Стефан Алексић
 
 
О ЧЕМУ СЕ РАДИ
 
Управник Позоришта Пуж Бранко Коцкица проналази мапу острва с тајанственим супер благом и прави тим за експедицију. Међутим, у екипу покушава да се убаци покварењак Рица Злица, чукунунук злогласног гусара капетана Куке, што доводи до низа комичних призора.
 
13-12-2016
18 časova
sala bioskopa
200 dinara

Opširnije: Otvaranje KIDS 03

ФРЕНКИ И ЏОНИ

среда 7. децембар
у 20 часова

Народно позориште у Београду и Народно позориште Сомбор
Теренс Мек Нели
ФРЕНКИ И ЏОНИ

Редитељ: Теа Пухарић

Премијерна подела:
Френки - Слобода Мићаловић
Џони - Игор Ђорђевић
Глас радијског спикера - Милош ОбреновићРЕЧ РЕДИТЕЉА
Френки и Џони је актуелан и неопходан комад, јер се сви понашамо као да смо самим рођењем толико емотивно повређени да би до краја живота требало од нечег да се бранимо сопственим илузијама иза својих штитова недодирљивости, а то неминовно води ка празнини. Овај комад говори о скидању оклопа и гардова. О дозвољавању могућности да будемо вољени. О дозвољавању могућности да будемо повређени. Сви тражимо љубав, али да ли смо способни да волимо? Ова партија шаха двоје интелигентних и атрактивних, али емоционално осакаћених људи, ипак је дирљива јер они пристају да дају шансу вези која од старта изгледа осуђена на пропаст и освајају нас идејом да и „аутсајдери“ могу једноставно упловити у луку љубави. Јер, као што Џони каже: Никада не бираш љубав. Она бира тебе.

07-12-2016
20 часова
сала биоскопа
600 динара

Opširnije: ФРЕНКИ И ЏОНИ

Na rasporedu

pon okt 23 @19:00 - 20:30
Član porodice
pon okt 23 @21:00 - 22:20
Sloboda pod teretom
uto okt 24 @19:00 - 21:00
Stokholmske priče
sre okt 25 @19:00 - 21:00
Tišina

Pozorišni program

Pozorišni programPozorišna umetnost je, kao jedna od nastarijih oblika umetnosti, prisutna u kulturnom životu Mladenovca već dugi niz godina. Brižljivim programskim odabirom, realizujemo gostovanja vrhunskih pozorišnih ostvarenja koja utiču na formiranje pozitivne teatarske atmosfere i edukaciju mlađih generacija u oblasti pozorišne umetnosti. Izbor gostujućih predstava bazira se na kvalitetu dramskih tekstova i samih predstava. U repertoarski raznolikoj ponudi, u kojoj se poštuju umetnički standardi, mesto su pronašle nove predstave koje su obeležile sezonu, kao i zapažene predstave iz prethodnih godina. Najznačajniji je podatak da na sceni Centra za kulturu Mladenovac često gostuju predstave neposredno nakon što su premijerno odigrane u Beogradu. Tako se pažljivim odabirom predstava po kriterijumima baziranim na kvalitetu, mladenovčanima pruža prilika da steknu uvid u magistralni tok teatarske produkcije, da se upoznaju sa radom najprestižnijih reditelja i na sceni vide najbolje domaće glumce.

Ko je na mreži ...

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Radno vreme

Radno vreme blagajne:
PONEDELJAK - PETAK od 10:00 do 16:00*
*danima kada ima projekcija filma: sat vremena pre prve projekcije

Centar za kulturu Mladenovac je ustanova kulture GO Mladenovac.