Pozorišni program - Centar za kulturu Mladenovac

Nobelovac i ja

petak, 2. mart
u 20 časova
M. Fineman
NOBELOVAC I JA
 
 
Režija: Stefan Sablić
Igraju: Jelisaveta Sablić i Bane Vidaković
 
U nekoj turističkoj zabiti na morskoj obali, nepoznati muškarac zakazuje u pustom hotelu sastanak Marseli koja je tu došla da provede nekoliko dosadnih dana. Gospodin Itimar se ponaša vrlo zagonetno. Ispostavlja se da je on veliki naučnik nobelovac i da je njen drug iz najranijeg destinjstva. Ona koja živi jedan dosadan život veoma se uzbudi i presrećna je da upoznaje jednog nobelovca. Pritom primećuje da se on njoj jako udvara jer ga ona podseća na radosne igre koje su se igrali kada su bili deca. Kroz niz duhovitih situacija, oni odlaze u njenu sobu, u njoj se budi ljubavno uznemirenje, očekujuci da se sve to završi nekom divnom avanturom iako su oboje u dubokim šezdesetim. Medjutim, ispostavlja se da veliki genije nobelovac ne traži nikakvu ljubavnu avanturu, on traži da se ponovi njegovo uzbudjenje detinjstva kada su igrali igru koja se zove pokazivalice, gde je on njoj pokazivao svoj, a ona njemu ono što je ona imala. On je tada zapamtio jedan mladež i beleg koji ga je proganjao kao uzbudjenje celoga života i on traži da oni ponove tu istu situaciju. Ona je prvo uvredjena, a onda po njenom, daj sta daš, ona pristaje, i na neki način se pogodi sa njim i oni ponavljaju tu igru u kojoj on u vrhunskom erotskom uzbudjenju pronalazi matematički izraz koji nije mogao da reši godinama. Uz uzbudljiv erotski krik "Pomeriću svemir" predstava se završava sa Marselom kojoj je ostalo da bude samo srećna što je bila pored velikog nobelovca.
02-03-2018
20 časova
sala bioskopa
700 dinara

Opširnije: Nobelovac i ja

Čarobni svet vilenjaka

subota 25. novembar u 17 časova 

ČAROBNI SVET VILENJAKA

U okviru obeležavanja manifestacije Noć pozorišta u Centru za kulturu i turizam Mladenovac biće organizovana dečija predstava "Čarobbni svet vilenjaka".

Predstava će biti odigrana u humanitarne svrhe a prihod je namenjen deci oboleloj od DDX3X genetske mutacije.

25-11-2017
17 časova
galerija Foaje
100 dinara

Opširnije: Čarobni svet vilenjaka

ČEKAJUĆI MINISTRA

utorak 28. novembar u 20 časova
Čekajući ministra
 
tekst Semir Gicić
režija Marija Puškarov Popović
uloge: Semir Gicić, Lidija Vukićević i Milan Pajić
 

Urnebesna komedija koju izvodi odlična glumačka ekipa koja će vas nasmejati do suza.
Radnja je smeštena u ruiniranoj kafani, u kojoj novi vlasnik, Bratislav Zaguz, ima zakazanu večeru sa važnim državnim funkcionerom – ministrom u Vladi Srbije. Čekajući ministra, troje ljudi se potpuno neočekivano zatiču u neobičnoj situaciji, istim povodom ali sa različitim ciljevima: dizajner enterijera, Mario Stajler, i konobarica Lidija, nezainteresovana da pomogne u sređivanju kafane, besomučno se svađaju dok novi “gazda” pokušava da ih natera da otpočnu sa poslom i pripremama za ministrov dolazak. Da li će i kako ministar biti dočekan, zavisi od mnogo faktora, a ljudski faktor će i u ovoj komediji biti presudan.

23-11-2017
20 časova
sala bioskopa
500 dinara

Opširnije: ČEKAJUĆI MINISTRA

Na rasporedu

sub feb 24 @16:00 - 17:30
Koko
sub feb 24 @20:30 - 22:15
50 nijansi - oslobođeni
ned feb 25 @16:00 - 17:30
Pećinci
ned feb 25 @20:30 - 22:15
50 nijansi - oslobođeni
pet mar 02 @20:00 - 21:30
Nobelovac i ja

Pozorišni program

Pozorišni programPozorišna umetnost je, kao jedna od nastarijih oblika umetnosti, prisutna u kulturnom životu Mladenovca već dugi niz godina. Brižljivim programskim odabirom, realizujemo gostovanja vrhunskih pozorišnih ostvarenja koja utiču na formiranje pozitivne teatarske atmosfere i edukaciju mlađih generacija u oblasti pozorišne umetnosti. Izbor gostujućih predstava bazira se na kvalitetu dramskih tekstova i samih predstava. U repertoarski raznolikoj ponudi, u kojoj se poštuju umetnički standardi, mesto su pronašle nove predstave koje su obeležile sezonu, kao i zapažene predstave iz prethodnih godina. Najznačajniji je podatak da na sceni Centra za kulturu Mladenovac često gostuju predstave neposredno nakon što su premijerno odigrane u Beogradu. Tako se pažljivim odabirom predstava po kriterijumima baziranim na kvalitetu, mladenovčanima pruža prilika da steknu uvid u magistralni tok teatarske produkcije, da se upoznaju sa radom najprestižnijih reditelja i na sceni vide najbolje domaće glumce.

Ko je na mreži ...

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Radno vreme

Radno vreme blagajne:
PONEDELJAK - PETAK od 10:00 do 16:00*
*danima kada ima projekcija filma: sat vremena pre prve projekcije

Centar za kulturu Mladenovac je ustanova kulture GO Mladenovac.